Current track

Title

Artist


Peter Houtepen / DJ


Peter Houtepen shows

De Tijd Staat Even Stil

Een heerlijke ochtend met Peter Houtepen

Al als klein menneke was ik na schooltijd zowat dagelijks in de weer met mijn platenspeler en denkbeeldige microfoon. Ik presenteerde hitparade na hitparade en speelde onder andere tussen de middag m’n eigen Wil Wil Wel. In het begin had ik natuurlijk nog niet zo veel platen, dus om m’n eigen Top 40, 50 of 100 vol te krijgen, stonden ook de B-kantjes van die singles in die hitparade.

Van september 1984 tot en met september 1997 was ik werkzaam bij het in die tijd grenzeloos populaire radiostation Radio Continu, uitzendend vanuit Meerle (net over de Belgische grens). In eerste instantie als nieuwslezer, later ook als presentator en muzieksamensteller. Een geweldige tijd die ik nooit had willen missen. Zoveel geleerd en zoveel plezier gehad ook. Het geheim: het voelde nooit als werk, het was toevallig ook nog een hobby! Door allerlei omstandigheden sloot het boek Radio Continu helaas op 14 september 1997.

Na een tijdje niets op radiogebied te hebben gedaan, begon het toch weer te kriebelen. Van januari 2007 tot en met april 2014 presenteerde ik op de toenmalige lokale omroep van Etten-Leur, Local FM, elke zaterdag een Top 40 uit het verleden, de Flashback 40. Omdat de omroep rond 2014 een koers opging die niet de mijne was, besloot ik het daar voor gezien te houden.

Nu zijn we weer bijna tien jaar verder en kriebelt het weer. NEWS volg ik al een tijdje. Ik vind het ontzettend knap hoe Arjan en Angelique dit station hebben opgericht en opgezet en met veel enthousiasme in de lucht houden. En wat ik vooral heel mooi vind: alle presentatoren delen één gezamenlijke passie: muziek!

Vanaf 4 september 2023 presenteer ik op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur De Tijd Staat Even Stil. Een soort Arbeidsvitaminen op een moderne manier, maar wel met de muziek van toen.× App de studio!