Current track

Title

Artist


Jeroen Drogt / DJ


Jeroen Drogt shows

Car Classics

Jeroen Drogt draait tracks die je graag in de auto hoort

Sinds mijn kinderjaren hou ik heel veel van muziek. Ik kon goed piano spelen en was waarschijnlijk nooit op de radio terechtgekomen als ik AVRO’s Toppop niet had gezien. Doordat ik door dat programma pas echt geïnteresseerd begon te raken in popmuziek, begon ik ook bewuster te luisteren naar (toen nog) Hilversum III. Ik vond platen draaien sowieso altijd al leuk, maar het leek me helemaal geweldig om platen te draaien op de radio en daar ook nog wat over te vertellen.

Langzaamaan begon het radiovirus onder mijn huid te kruipen. In 1983 trok ik de stoute schoenen aan en meldde me aan bij de ziekenomroep in Doetinchem, Radio Marconi. Sinds die tijd is het nooit meer goed gekomen. Ik heb heel wat lokale radiozenders versleten. Ook mocht ik radioprogramma’s presenteren bij AVRO’s Minjon en mocht op de Firato 10 dagen voor de VARA werken. Na een aantal jaren gedraaid te hebben bij lokale zenders ben ik terechtgekomen bij de regionale popzender HOT Radio. Ook  heb ik nog gewerkt bij Radio Veronica en ben ik nu presentator bij Radio Gelderland.

Vanaf 4 april 2024 presenteer ik op donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur Car Classics. Hierin kun je genieten van de mooiste albums uit de popgeschiedenis, met naast de bekende hits ook de minder bekende nummers.× App de studio!