Jack de Greeuw

Jack is in 1961 net vòòr zijn broer geboren in het Laurensziekenhuis in het Ginneken en opgegroeid op de Beek. In het laatste jaar van de basisschool kreeg hij van zijn oma zo'n mooie oude buisradio waarop al vrij snel de 538m middengolf werd gevonden. De interesse voor muziek en radio was gewekt. Rob Out, Lex Harding en Bart van Leeuwen: helden! Hoe groot was de teleurstelling toen Radio Veronica moest stoppen. Gelukkig werd dat enkele jaren later meer dan goedgemaakt in het publieke bestel.

In 1984 vroeg André van Kolck of Jack wilde meewerken aan de eerste testuitzendingen van Omroep Prinsenbeek. Helaas kreeg die omroep te weinig medewerking om definitief door te zetten. Het bleef daarom bij een maand.
Vanaf september 1990 kon Jack als invaller-schuiver aan de slag bij de huisomroep van het Ignatius ziekenhuis in Breda. Twee maanden later al begon hij met een eigen wekelijks programma: Boemerang. Eerst op donderdag, kort daarna verhuisd naar de woensdag en tenslotte definitief op maandag van 20-22 uur. Een speels, muzikaal programma met zelf gemaakte jingles en tunes. Helaas moest Amphia radio op 1 januari 2007 stoppen.

Waar zijn broer Ferry Maat's Soulshow helemaal top vond, wist Jack tot half jaren 90 precies welke plaat op welke positie in de Top 40 te vinden was. Daarna keerde zijn interesse om naar de soul en discomuziek.
Met veel aandacht het Beekse Glazen Huis gevolgd. Want de radio kwam zo wel (weer) erg dichtbij en uit de veiling van 2015 was hij de hoogste bieder voor 3 uur radio maken bij Universe in Etten-Leur.
Vanaf 1 september 2016 is Jack de donderdagavond discojockey bij News. De mooiste discomuziek ooit gemaakt, komt voorbij. Bekend en onbekend werk, maar wel zo lekker.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl