donderdag 18 april 2019

OVV: Veiligheid psychiatrische patiŽnten en hun omgeving niet gewaarborgd
De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) is in de Nederlandse zorg onvoldoende gewaarborgd, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag. Ook de veiligheid van mensen uit de omgeving van de patiŽnten is in het geding.

Dit verdient Ajax als de ploeg de Champions League wint
Door de Europese prestaties van Ajax rinkelt de kassa in Amsterdam. Maar wat krijgt de ploeg als die de 'cup met de grote oren' in juni omhoog mag houden?

OM voegt door fout foto kroongetuige toe aan dossier liquidatieverdachten
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft door een fout een foto van kroongetuige Nabil B. opgenomen in het strafdossier over liquidatieverdachten, liet de officier van justitie donderdag weten tijdens een inleidende zitting. De mannen zouden in opdracht van Ridouan Taghi moorden hebben gepleegd.

Ajax speelt op 30 april en 8 mei tegen Tottenham in halve finale CL
Ajax speelt de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op dinsdag 30 april en woensdag 8 mei, zo heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt.

Dodental passeert 200 na twee weken van aanhoudende gevechten Tripoli
Gevechten rondom de Libische hoofdstad Tripoli hebben in twee weken tijd aan 205 mensen het leven gekost, meldt de mondiale gezondheidsorganisatie WHO donderdag.

Grootste stijging van aantal doden in het verkeer sinds 1989
678 mensen in Nederland zijn vorig jaar omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat dit de grootste toename sinds 1989 is.

Man met jerrycans benzine opgepakt in St. Patrick's Cathedral New York
De politie in New York heeft donderdag een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de St. Patrick's Cathedral binnen was gelopen.

Vrachtwagen verliest lading mango's op A16 bij Ridderkerk, weg weer vrij
Een vrachtwagen is donderdagochtend op de A16 bij knooppunt Ridderkerk een lading fruit verloren. Meerdere rijstroken lagen bezaaid met tot moes gereden mango's. Rijkswaterstaat heeft de weg inmiddels schoongemaakt.

'Files op Witte Donderdag en paasweekend lokaal zomers warm'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Ongeluk met touringcar op Portugees eiland Madeira eist zeker 29 levens
Zeker 29 mensen zijn woensdagavond omgekomen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 18-04-2019, 12:38

Er zijn 26 meldingen, waarvan 3 files (23 km)
nederlandseradio.nl