woensdag 16 januari 2019

Britse premier May vecht voor haar regering in Lagerhuis
De regering van de Britse premier Theresa May bevecht woensdag een motie van wantrouwen in het Lagerhuis. Die werd ingediend door de oppositie, na het monsterverlies dat haar Brexit-plan dinsdag leed in het parlement.

Marineschip zoekt mee naar containers in Waddengebied
Het marineschip Zr. Ms. Luymes helpt mee met de zoektocht naar de containers die vlak na de jaarwisseling van het vrachtschip MSC Zoe vielen. Mogelijk wordt het schip Zr. Ms Vlaardingen later ook ingezet.

Vier Amerikaanse militairen omgekomen bij explosie in Syrische stad Manbij
Bij een explosie in de Syrische stad Manbij zijn woensdag vier Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Drie militairen raakten gewond.

Stiekem onder rok fotograferen strafbaar als misdrijf in Engeland
Het stiekem fotograferen of filmen onder rokken wordt een misdaad in Engeland en Wales. Het Britse hogerhuis heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het zogenoemde upskirting strafbaar te stellen. 

OM eist zes jaar cel en tbs tegen van ontucht verdachte Leidse huisarts
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geŽist tegen Maarten B., een Leidse huisarts. Hij wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met zeven jonge patiŽnten, zijn dochter en drie vriendinnen van haar. 

Minder sneeuwval in de Alpen, nog veel lawinewaarschuwingen in Oostenrijk
De weersomstandigheden in het Alpengebied zijn de afgelopen paar dagen verbeterd en zullen naar verwachting ook de komende week gunstiger zijn. Hoewel er een einde is gekomen aan de hevige sneeuwval, gelden in veel Oostenrijkse gebieden nog wel lawinewaarschuwingen.

Linda de Mol stapt na twaalf jaar over van RTL naar Talpa
Ook Linda de Mol maakt een overstap naar Talpa, het productiebedrijf van haar broer John de Mol. Zij zal per juli SBS-programma's gaan presenteren.

Historische nederlaag May, wat staat het VK nu te wachten?
Nadat een ruime meerderheid van het Britse Lagerhuis dinsdag tegen de Brexit-deal stemde, diende Labour - de grootste oppositiepartij - een motie van wantrouwen in. Woensdag wordt daar eerst over gedebatteerd, waarna een stemming volgt. Hoe ziet de toekomst van premier Theresa May er vermoedelijk uit en wat voor gevolgen heeft dat voor de Brexit?

Duikers stuiten bij HawaÔ op grootste witte haai die ooit is vastgelegd
Duikers stuitten woensdag op de grootste witte haai die ooit op beeld is vastgelegd. De haai staat bekend als 'Deep Blue' en is ruim 6 meter lang. 

Haarlemmer aangehouden voor dreigende situatie Venlo rond jaarwisseling
De politie heeft een man uit Haarlem opgepakt voor betrokkenheid bij een dreigende situatie in Venlo. De situatie rond de jaarwisseling was zo dreigend, dat agenten zich genoodzaakt voelden kogelwerende vesten en helmen te dragen.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 16-01-2019, 15:30

Er zijn 21 meldingen, waarvan 10 files (31 km)
nederlandseradio.nl