maandag 17 mei 2021

Versoepelingen definitief: vanaf woensdag weer naar dierentuin en sportschool
Het demissionaire kabinet heeft maandag groen licht gegeven voor de tweede stap van het heropeningsplan. Dat betekent dat woensdag onder meer sportscholen en dierentuinen weer open mogen en sekswerkers weer aan de slag kunnen.

Taakstraf van 25 uur voor bedreigen minister De Jonge via diens dochter
Een negentienjarige man uit Boxtel is maandag veroordeeld tot een taakstraf van 25 uur voor het online bedreigen van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). De dertienjarige dochter van De Jonge kreeg op 10 januari kort na middernacht een bericht via Instagram met de tekst "I'm gonna kill your father".

Podcast | Beluister het belangrijkste nieuws van vanmiddag
In de Dit wordt het nieuws-podcast aandacht voor de volgende onderwerpen: de versoepelingen gaan door en nieuwe versoepelingen komen misschien eerder, publiek is onder voorwaarden weer welkom bij voetbalwedstrijden en we kijken vooruit naar het Songfestival.

Kuipers opgetogen: 'Snelle afname patiŽnten goed nieuws voor reguliere zorg'
Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiŽnten gaat "heel rap naar beneden" en dat is "fantastisch", zo zei Ernst Kuipers maandag op zijn wekelijkse persconferentie. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) noemt de snelle afname goed nieuws voor de reguliere zorg.

Dumoulin houdt weer van de fiets en wielrennen na 'fantastische' pauze
Tom Dumoulin heeft de afgelopen maanden de liefde voor het wielrennen hervonden, nadat hij in januari voor onbepaalde tijd was gestopt omdat hij ongelukkig werd van zijn sport. De dertigjarige Limburger kijkt nu heel erg uit naar de Olympische Spelen van Tokio en wil zich daarbij niet meer laten leiden door de verwachtingen van anderen.

Buitenlandse vakantie kan weer, maar zitten landen wel op ons te wachten?
Het is weer mogelijk om op vakantie te gaan naar CuraÁao, Gran Canaria, Zakynthos of een dertiental andere gebieden die het coronavirus onder controle hebben. Dat lijkt vanuit Nederlands perspectief goed nieuws, maar ons land is nog altijd een zogenoemd hoogrisicogebied. Willen andere landen ons dus wel hebben? Het antwoord op deze en vier andere vragen.

VS wacht nog op IsraŽlisch bewijs dat raketaanval mediagebouw rechtvaardigt
De Amerikaanse minister Antony Blinken (Buitenlandse Zaken) heeft maandag tijdens een persconferentie in Kopenhagen gezegd dat hij nog geen IsraŽlisch bewijs heeft gezien dat aantoont dat Hamas opereerde in het mediagebouw in de Gazastrook dat zaterdag werd getroffen door een IsraŽlische raketaanval. Blinken zegt IsraŽl te hebben gevraagd om een rechtvaardiging van de aanval.

Sietse Bakker geschrokken van besmettingen Songfestival: 'Strikter kan niet'
Nu binnen de Songfestival-delegaties van Polen en IJsland coronabesmettingen zijn geconstateerd, zit de schrik er in Ahoy goed in. Executive producer Sietse Bakker zegt in gesprek met NU.nl dat de regels echter al zo strikt zijn dat nog verder aanscherpen eigenlijk niet kan.

Video | MŠxima is 50: 'Ze steelt de show, maar Willem-Alexander is niet jaloers'
Koningin MŠxima viert maandag haar vijftigste verjaardag. Royaltydeskundigen Justine Marcella en Rick Evers vertellen over haar rol naast koning Willem-Alexander en over de verandering aan het hof die ze heeft teweeggebracht.

Met toegangstesten publiek welkom in stadions bij play-offs in Eredivisie
Er kan met behulp van toegangstesten in beperkte mate publiek aanwezig zijn in de stadions bij de play-offs voor Europees voetbal en promotie en degradatie. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag laten weten.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
" width="235" height="216" frameborder="0" scrolling="no" style="border: none;" allowtransparency="true">Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl