woensdag 13 november 2019

Getuigen bevestigen tijdens hoorzitting dat Trump Oekra´ne onder druk zette
De eerste publieke hoorzitting in het onderzoek naar de mogelijke afzetting van de Amerikaanse president Donald Trump vindt woensdag plaats. Vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd is de hoorzitting live te volgen.

'Corruptieonderzoek naar Haagse oud-wethouders omvat ook vastgoeddeal'
De afgetreden Haagse wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui worden niet alleen verdacht van het verlenen van vergunningen tegen betaling, maar ook van het bevoordelen van partijgenoten bij de verkoop van een groot gemeentelijk pand, schrijft het NRC woensdagavond.

Jesse Klaver door Time Magazine genoemd als leider van de toekomst
Jesse Klaver heeft een plek gekregen in de Time 100 Next-lijst van Time Magazine. Voor de lijst werden honderd mensen gekozen waarvan verwacht wordt dat ze de toekomst kunnen vormen en veranderen.

Verschil tussen dure en goedkope zorgverzekering was 'nog nooit zo groot'
Sommige zorgverzekeraars verrasten met een kleine daling van de zorgpremie voor volgend jaar, maar ook veel verzekeraars hebben de premie juist omhooggegooid. Samen met de halvering van de maximale collectiviteitskorting betekent dit voor veel verzekerden een premiestijging.

Archeologen: Oude Egyptenaren plukten ibissen uit het wild voor offers
Oude Egyptenaren fokten niet op grote schaal ibissen om deze te offeren, blijkt uit een studie van historici van de Griffith University in AustraliŰ. Als ze vogels nodig hadden, werden deze vermoedelijk vooral in het wild gevangen.

Europol rolt in Litouwen en Spanje netwerk van mensenhandel op
Europol heeft dinsdag met de Litouwse en Spaanse politie een netwerk van mensenhandelaren opgerold. Tijdens een gelijktijdige inval werden in Spanje twee mensen opgepakt en in Litouwen dertien. De groep, die vanuit beide landen opereerde, kreeg de inkomsten van 118 tot prostitutie gedwongen vrouwen.

Politie arresteert 'kopstukken criminele familie' op woonwagenkamp in Oss
De politie heeft woensdagochtend op en nabij een woonwagenkamp in het Brabantse Oss drie 'kopstukken' van een criminele familie opgepakt. De drie mannen van 26, 48 en 55 jaar worden verdacht van drugshandel op grote schaal.

Hoe fout op fout tot de dood van de 16-jarige Humeyra in Rotterdam leidde
Donderdag begint de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 32-jarige Bekir E., die wordt verdacht van de moord op de 16-jarige Humeyra in december 2018. De ene na de andere fout leidde uiteindelijk tot de dood van het Rotterdamse meisje.

'Pensioenverlagingen 2020 zijn voor meeste fondsen van de baan'
De verlaging van pensioenen voor volgend jaar is voor de meeste fondsen afgewend, melden onder meer NOS en RTL woensdag op basis van ingewijden. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zou een verlaging van de eisen voor pensioenfondsen voorbereiden, zodat zij niet of minder hoeven te korten.

Rutte: 'Snelheid verlagen naar 100 kilometer per uur is een rotmaatregel'
Premier Mark Rutte vindt het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op alle snelwegen een "rotmaatregel", maar wel nodig voor een groter belang: het behoud van banen in de bouwsector.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 13-11-2019, 21:10

Er zijn 5 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl