maandag 18 januari 2021

Vijftien mensen nog vast na illegale demonstratie op Museumplein
Vijftien mensen zitten nog in hechtenis na de illegale demonstratie van zondag op het Museumplein in Amsterdam. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, meldt de politie in de nacht van zondag op maandag. Er werden in totaal 143 mensen aangehouden.

Weerbericht: Bewolkte dag met 's avonds stevige regenbuien
Op de meeste plekken komt de zon in de ochtend tevoorschijn. Later op de dag neemt de bewolking steeds meer toe.

'Twitter verwijderde circa 200 accounts van Nederlandse QAnon-aanhangers'
Twitter heeft recent ten minste tweehonderd accounts verwijderd van Nederlandse gebruikers die daarop voornamelijk omstreden theorieŽn van de QAnon-beweging verspreidden. NRC en de Universiteit van Amsterdam (UvA) komen tot die conclusie na het onderzoeken van een database van ruim 30.000 verwijderde Twitterprofielen die onlangs nog actief waren.

Navalny overgebracht naar politiebureau, EU en VS veroordelen arrestatie
De Russische oppositieleider en Kremlincriticus Alexei Navalny is na zijn aanhouding op het vliegveld in Moskou zondagavond overgebracht naar een nabijgelegen politiebureau. Dat meldt Ivan Zhdanov, een collega van Navalny, op Twitter. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

Liveblog corona | 'Bijna helft minder atleten bij openingsceremonie Spelen'


OMT adviseert maatregelen te nemen, zorgen om Britse coronamutatie
Het Outbreak Management Team (OMT) zegt dat het van belang is dat het kabinet nu maatregelen neemt tegen verdere verspreiding van het coronavirus, waarmee ook de verspreiding van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het virus moet worden ingedamd. De experts van het OMT uiten zondag in het eerste deel van hun 96e advies aan het kabinet vooral hun zorgen over de Britse variant van het virus.

Virgin Orbit lanceert succesvol raket met Boeing 747
Het is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit zondag gelukt een raket vanonder een vliegende Boeing 747 de ruimte in te lanceren. De raket LauncherOne, die onder de linkervleugel hing van het toestel 'Cosmic Girl', werd succesvol voor de kust van CaliforniŽ op een hoogte van ongeveer 10 kilometer gelanceerd.

Nog altijd geen alleenstaande kinderen uit Moria aangekomen in Nederland
Ruim vier maanden na de grote brand op vluchtelingenkamp Moria in Griekenland zijn nog altijd geen alleenstaande kinderen aangekomen in Nederland, meldt NRC zondag. Het kabinet had na de verwoestende brand toegezegd honderd vluchtelingen in Nederland op te vangen.

Video | Terugblik Klassieker: 'Feyenoord leed onder ArenA-vloek Berghuis'
Ajax heeft zondag de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 gewonnen van Feyenoord. Dat de Rotterdammers niet wisten te scoren kwam onder andere door twee gemiste kansen van Steven Berghuis. Op basis van de statistieken blijkt dat de aanvoerder van Feyenoord lijdt aan een ArenA-vloek.

Prijzen van nieuwbouwwoningen stegen met 10 procent in derde kwartaal
In het derde kwartaal van 2020 waren nieuwbouwwoningen gemiddeld 10 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de grootste stijging in ruim een jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl