woensdag 17 oktober 2018

'Politie infiltreerde in groep van zeven gearresteerde terrorismeverdachten'
De politie heeft ge´nfiltreerd in de groep van terrorismeverdachten die vorige maand werd opgerold. De zeven gearresteerde mannen worden verdacht van het plannen van een grote aanslag in Nederland.

Trump vraagt audio-opnames moord Khashoggi op, trekt bestaan in twijfel
De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag gezegd dat zijn regering aan de Turkse regering heeft gevraagd vermeende audio-opnames van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi over te leggen. Trump gelooft niet dat het Saoedische koningshuis bij de verdwijning van de journalist is betrokken.

'Noordelijkste bouwwerk van Romeinen' blootgelegd in Krommenie
Archeologen hebben in de Noord-Hollandse plaats Krommenie resten van een wachttoren blootgelegd die "vrijwel zeker" door Romeinen is gebouwd in de eerste eeuw na Christus.

Verdachte man met kogelwerend vest in stadskantoor Utrecht vrijgelaten
De man die dinsdagmiddag met een kogelwerend vest is aangehouden in het stadskantoor van Utrecht, is weer vrijgelaten. De politie meldt woensdag dat de man "geen kwaad in de zin" had.

Man veroordeeld tot vijftien maanden cel voor kindermisbruik via webcam
Een 72-jarige Nederlandse man die werd verdacht van kindermisbruik via de webcam, is woensdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.

Zeker achttien doden na schietpartij op hogeschool in Krim
Zeker achttien mensen zijn woensdag omgekomen door een schietpartij op een school in Kerch, een plaats op het schiereiland de Krim. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.

Nederlands schip richting Noorwegen voor NAVO-oefening
Het amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt vaart vanuit de haven van Den Helder naar Noorwegen. Daar gaat het schip deelnemen aan de NAVO-oefening Trident Juncture. Tijdens de oefening worden de militaire vaardigheden uitgebreid.

Politiek verdeeld over onderzoek naar legalisatie xtc
Deskundigen krijgen in politiek Den Haag niet de handen op elkaar voor legalisatie van xtc en mdma. Wel staan partijen open voor onderzoek naar de maatschappelijke gevolgen en de gezondheidsrisico's van legalisering.

De Brexit-onderhandelingen zitten vast. Hoe komt dat?
De Europese regeringsleiders komen op woensdag en donderdag bij elkaar om te praten over Brexit. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn, maar de onderhandelingen lijken weer muurvast te zitten. Hieronder een paar dingen die je moet weten.

Turkije doorzoekt woning Saoedische consul in vermissingszaak Khashoggi
De Turkse autoriteiten hebben woensdag de woning van de Saoedische consul-generaal in Istanboel doorzocht. Het Turkse Openbaar Ministerie probeert te achterhalen wat er is gebeurd met de verdwenen Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 17-10-2018, 18:25

Er zijn 19 meldingen, waarvan 12 files (36 km)
nederlandseradio.nl