woensdag 20 maart 2019

Minister Ollongren vergeet paspoort bij stemmen, vooral druk bij stemlokalen stations
Overal in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

Fractieleiders brengen stem uit voor Provinciale Statenverkiezingen
Meerdere fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben woensdagochtend hun stem uitgebracht voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. D66-leider Rob Jetten was de eerste. Hij stemde rond 7.30 uur in het Gelderse Ubbergen, kort nadat de meeste stembureaus in het land open waren gegaan.

Dit zijn de stemhulpen voor de provincies en waterschappen
Woensdag kan er gestemd worden voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die soms dwars door de provincies heen lopen. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen? Onderzoeksbureau Citisens en NU.nl helpen je een eindje op weg met de stemhulpen.

Woensdag stemmen we ook voor iets anders dan op het biljet staat
Woensdag mogen we weer stemmen. Maar eigenlijk draaien de verkiezingen niet alleen om de Provinciale Staten en de waterschappen.

Zwangere vrouw steelt voor 900 euro aan spullen bij Primark Zoetermeer
Een zwangere vrouw heeft voor bijna 900 euro aan spullen gestolen bij de Primark in Zoetermeer, meldt de politie woensdag op Facebook.

Nederland stijgt naar vijfde plek van gelukkigste landen ter wereld
Nederland staat dit jaar op de vijfde plaats van een groot VN-onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. Finland staat bovenaan de lijst. Nederland heeft nog nooit zo hoog in de lijst gestaan.

Nieuwe president Kazachstan wil hoofdstad naam van voorganger geven
Kazachstan heeft een nieuwe president. Kassym-Jomart Tokayev is woensdag beŰdigd. De nieuwe leider stelde meteen voor de hoofdstad Astana om te dopen tot Nursultan, als eerbetoon aan zijn voorganger Nursultan Nazarbayev.

Politie valt Zeeuwse fruithandels binnen om coca´nehandel aan te pakken
De politie is in West-Brabant, Zeeland en Rotterdam een grote actie begonnen om de grootschalige import van coca´ne in containers met fruit aan te pakken.

Jury VS oordeelt dat omstreden onkruidverdelger kanker veroorzaakt
Chemieconcern Bayer heeft een nederlaag geleden in een zaak over onkruidverdelger Roundup. Een Amerikaan had de zaak aangespannen, omdat hij kanker zou hebben gekregen door het gebruik van het middel.

Wat regelen de Provinciale Staten eigenlijk?
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 20-03-2019, 10:34

Er zijn 13 meldingen, waarvan 3 files (6 km)
nederlandseradio.nl