dinsdag 13 april 2021

Ruim één miljoen Europeanen overleden aan gevolgen coronavirus
In Europa zijn inmiddels meer dan een miljoen mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus, meldt AFP maandag. Het Franse persbureau telde alle overleden coronapatiënten in het werelddeel. Het zijn de aantallen die zijn bijgehouden door de afzonderlijke landen. In Europa wonen circa 746 miljoen inwoners.

Fors meer mensen zijn met pensioen gegaan in 2020
Ruim 94.000 werkenden gingen afgelopen jaar met pensioen. Dat is 30 procent meer dan in de twee jaren daarvoor. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd waarop mensen stopten met werken, gestegen naar 65 jaar en 6 maanden. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Liveblog corona | Kinderen in groep 8 kregen vorig jaar lager schooladvies


Meerdere slachtoffers na schietpartij op school in Amerikaanse stad Knoxville
Bij een schietpartij op een school in Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee zijn meerdere slachtoffers gevallen, onder wie een agent. Er is één persoon om het leven gekomen, meldt de politie van de stad maandag.

Agente die zwarte man in VS doodschoot dacht dat ze een taser vasthield
De agente die in de Amerikaanse plaats Brooklyn Center bij Minneapolis een zwarte man doodschoot, zag haar vuurwapen aan voor een taser. Dat maakte politiechef Tim Gannon maandag bekend tijdens een persconferentie.

Gezondheidsraad: Eigen keuze 60-minners voor AstraZeneca niet geadviseerd
De Gezondheidsraad is toch niet van mening dat mensen met een leeftijd onder de zestig jaar zelf voor het AstraZeneca-vaccin moeten kunnen kiezen als ze dat willen. Eerder op maandag citeerde de NOS nog een woordvoerder van de Gezondheidsraad, die over een mogelijke keuzevrijheid zei: "Wat ons betreft kan het." Er zou sprake zijn van een misverstand.

Video | Drukte en volle terrassen: dit kunnen we leren van Engels coronabeleid
Blije gezichten in Engeland, waar mensen sinds maandag weer op een terras kunnen zitten. Pauline den Hartog Jager vertelt aan NU.nl waarom de versoepelingen daar nu mogelijk zijn.

Kabinet gaat mogelijke versoepelingen wekelijks bekijken
Het kabinet gaat per week bekijken of de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld, bijvoorbeeld met de heropening van de terrassen. Dat heeft demissionair minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) maandag gezegd na afloop van het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's.

Verhoor kroongetuige Nabil B. eindigt in clash met 'oude vriend' Mohamed R.
Het verhoor van kroongetuige Nabil B. is maandag in de rechtbank van Amsterdam geëindigd in een clash met verdachte Mohamed R. De vierde zittingsdag in het liquidatieproces Marengo was ingeruimd voor R. en zijn advocaten om B. te ondervragen.

Experts kraken communicatie kabinet over coronabeleid: 'Betrek de burgers'
Experts zien nog genoeg verbeterpunten bij het kabinet wat betreft de publieksvoorlichting over de bestrijding van het coronavirus. Betrek het publiek erbij, is hun voornaamste boodschap. "Het enige dat het kabinet kan bedenken, is doorgaan met die persconferenties."

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
" width="235" height="216" frameborder="0" scrolling="no" style="border: none;" allowtransparency="true">Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl