dinsdag 24 november 2020

Nanninga haalt hard uit naar Baudet: 'Thierry niet op kieslijst'
Partijprominent van Forum voor Democratie (FVD), Annabel Nanninga, heeft dinsdagavond hard uitgehaald naar partijgenoot Thierry Baudet. In een ingezonden brief in The Post Online eist zij dat Baudet, die maandag opstapte als voorzitter en lijstrekker van FVD, niet meer op de kieslijst verschijnt voor de verkiezingen in maart volgend jaar.

Ook senator Paul Cliteur, mentor van Baudet, verlaat Forum voor Democratie
Ook senator Paul Cliteur van Forum voor Democratie stapt op. Hij kan naar eigen zeggen "de motivatie niet meer opbrengen", na de ontstane onrust binnen de partij. Cliteur begeleidde Thierry Baudet in Leiden tijdens diens promotie en geldt als zijn intellectuele mentor.

Gemeente Den Haag: Geen vreugdevuren dit jaar vanwege coronamaatregelen
De vreugdevuren op het strand van Scheveningen gaan ook dit jaar niet door, maakt de gemeente Den Haag dinsdagavond bekend. Vanwege de coronamaatregelen kan de gemeente geen vergunning voor evenementen afgeven. Ook in de rest van Den Haag zijn vuurstapels tijdens de jaarwisseling niet toegestaan.

VK versoepelt coronaregels: Kerstmis vieren mag met drie huishoudens
Inwoners van het Verenigd Koninkrijk mogen van 23 tot en met 27 december met in totaal drie huishoudens samenkomen vanwege Kerstmis, melden de autoriteiten dinsdag. Er wordt benadrukt dat deze samenkomsten alleen mogen plaatsvinden bij mensen thuis, in gebedshuizen of buiten.

Professor: 'Nog vier jaar Trump zou Amerikaanse wetenschap niet overleven'
Toen Donald Trump in 2016 president van de Verenigde Staten werd, verklaarde hij direct de oorlog aan de klimaatwetenschap. En dat bleef niet bij dreigementen. Onderzoekers probeerden door te gaan, maar hun werk werd op allerlei manieren bemoeilijkt. Hoe verging het de klimaatwetenschap onder Trump?

Beyoncé sleept meeste nominaties bij Grammy Awards in de wacht
Zangeres Beyoncé heeft met negen nominaties de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Grammy Awards. De organisatie maakte dit dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. De prijzen worden op 31 januari 2021 uitgereikt.

Ook OM gaat in hoger beroep in zaak-Nicky Verstappen
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak-Nicky Verstappen. Justitie meldt dinsdagavond dat het voldoende mogelijkheden ziet om de zaak aan het gerechtshof voor te leggen.

Video | Wat doen Nederlandse artsen nu WHO virusremmer ontraadt?
Het was een van de eerste medicijnen die werden ingezet bij de behandeling van coronapatiënten: remdesivir. Nu ontraadt de WHO remdesivir nog langer in te zetten. Volgens de gezondheidsorganisatie heeft het medicijn "geen belangrijk effect". Wat gaan Nederlandse artsen doen met dit advies?

Uit FVD gezette Otten heeft nu recht op Kamerzetel Hiddema
Henk Otten, die met ruzie uit Forum voor Democratie (FVD) is gezet en een eigen partij begon, heeft nu als eerste het recht om de opgegeven zetel van de opgestapte Theo Hiddema in de Tweede Kamer in te nemen. Otten zegt dinsdag tegen NU.nl eerst te willen wachten totdat het stof is neergedaald voordat hij hierover een beslissing neemt.

De Jonge: Ook na half januari niet op niveau van versoepelingen
Als de daling van het aantal besmettingen niet in een harder tempo doorzet, dan ziet het ernaar uit dat de gedeeltelijke lockdown ook na half januari van kracht zal blijven. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verwacht dat het echt nog wel een tijd zal duren voordat de besmettingen op het niveau zijn waar volgens de routekaart gedacht kan worden aan versoepelingen.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer








nederlandseradio.nl