07 maart 2021

Ombudsman: 'Plannen moeten geen papieren werkelijkheid blijven'
Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen speelde een sleutelrol bij de toeslagenaffaire. Al in 2017 waarschuwde hij dat er grote problemen waren, die drie jaar later leidden tot het aftreden van het kabinet Rutte III. "We hebben jarenlang geroepen dat er iets moest gebeuren, maar we werden niet gehoord."

De stand van het land: Te weinig agenten, maar veiligheidsgevoel stijgt
Op 17 maart gaan we naar de stembus. Om je te helpen bij je keuze maken we de balans op: hoe staat Nederland ervoor? Dit keer nemen we de veiligheid in ons land onder de loep. Zijn er genoeg agenten en hoe veilig voelen we ons op straat?

Segers (CU): 'Coalitie is nooit doel op zich, het gaat om wat we bereiken'
Ruim drie jaar was de ChristenUnie (CU) als kleine partij onderdeel van het kabinet, al bleef partijleider Gert-Jan Segers Tweede Kamerlid. Ook na de verkiezingen is de CU bereid om mee te regeren, maar dat is geen doel op zich. NU.nl sprak met Segers over wat er komende kabinetsperiode moet veranderen op het gebied van toeslagen, vluchtelingenopvang en de woningmarkt.

Twee gewonden bij steekpartij in Rotterdam
In het centrum van Rotterdam, op de 1e Middellandstraat, zijn twee personen gewond geraakt bij een steekincident. Een van de twee is zwaargewond, meldt de politie.

Zeventienjarige jongen doodgeschoten bij gewelddadige protesten Senegal
Bij gewelddadige protesten in Senegal is zaterdag een zeventienjarige jongen doodgeschoten. Dat bevestigt een overheidsfunctionaris aan persbureau Reuters. Sinds woensdag zijn in totaal vijf mensen om het leven gekomen.

Liveblog corona | Meer dan 2,5 miljoen coronabesmettingen in Duitsland


Weerbericht: Afwisselend zonnig en bewolkt
Zon en wolkenvelden wisselen elkaar op zondag af. In het noorden is er meer bewolking en kan af en toe een lokale bui vallen.

Kabinet overweegt avondklok tot 30 maart te verlengen, voorlopig geen versoepelingen
De avondklok wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 30 maart en ook grotere versoepelingen zijn mogelijk pas aan het einde van deze maand te verwachten. Bronnen melden dat naar aanleiding van het Catshuisberaad zaterdag, waar de meest betrokken ministers zich over de coronacrisis lieten bijpraten door deskundigen.

Brexit-boegbeeld Nigel Farage verlaat de Britse politiek
Nigel Farage, boegbeeld van de Brexit-beweging, verlaat de politiek. Dat meldt hij zaterdag in een filmpje op Twitter. Farage vindt het "na bijna dertig jaar in de actieve politiek" mooi geweest, zegt hij.

Video | Proefpersonen feesten in Ziggo Dome tijdens testevenement met dj's
Zaterdag verzamelden zich honderden mensen in de Ziggo Dome in Amsterdam voor een testevenement met verschillende dj's. De bezoekers moeten vooraf en achteraf een coronatest doen.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl