zaterdag 23 juni 2018

Politie onderzoekt eigen rol bij dodelijke aanrijding Pinkpop
De politie in Limburg houdt haar eigen rol tegen het licht in het Pinkpop-drama van afgelopen maandag. Zo wordt gekeken of surveillerende agenten in de ongevalsnacht in de buurt van de Mensheggerweg in Landgraaf zijn geweest en of ze daar mensen hebben gewaarschuwd of andere actie hebben ondernomen.

Verkiezingen in Turkije: Wat staat er op het spel?
Na de verkiezingen op 24 juni schakelt Turkije over naar een nieuwe regeringsvorm. De president krijgt meer macht en de positie van de premier komt te vervallen. Wat verandert er nog meer in het land, en welke mogelijke gevolgen heeft dat?

Nederlandse 'bankier van de onderwereld' aangehouden
Politie en justitie hebben een 55-jarige Nederlander opgepakt die ze afschilderen als bankier van de onderwereld. De man woonde in het buitenland en werd op 26 april gearresteerd toen hij voet op Nederlandse bodem zette.

'Belgische tak ING helpt rijke Russen met brievenbusfirma's'
De Belgische tak van ING blijkt jarenlang rijke Russische klanten te bedienen met brievenbusmaatschappijen in de Britse Maagdeneilanden en Panama. De bank doet dit via een bijkantoor in het Zwitserse GenŤve.

WK-programma 23 juni: Duitsers onder grote druk tegen Zweden
Op de tiende dag van het WK in Rusland jaagt Duitsland in groep F op eerherstel tegen Zweden en neemt Mexico het op tegen Zuid-Korea. In groep G staat BelgiŽ tegenover TunesiŽ.

Secretaris-generaal VN eist einde geweld in Syrische Daraa
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antůnio Guterres eist een direct einde van de militaire acties in de regio Daraa in het zuidwesten van SyriŽ. Dat heeft een woordvoerder van Guterres vrijdag laten weten. 

Weer legeroefeningen Zuid-Korea en VS opgeschort
Het leger van de Verenigde Staten heeft opnieuw legeroefeningen met Zuid-Korea voor onbepaalde tijd opgeschort. Dat laat het Pentagon vrijdagavond weten in een verklaring.

Vooruitblik F1: 'Verstappen kan veel risico's nemen in Frankrijk'
In deze vooruitblik op de Formule 1 bespreekt NU.nl-verslaggever Joost Nederpelt de race van aanstaande zondag in Frankrijk.

Aantal vakbondsleden in vijf jaar tijd verder afgenomen
Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 verder afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. Vorig jaar was dat gedaald tot 1,7 miljoen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

84-jarige Amerikaanse maffiabaas schuldig bevonden aan moord
Een federale jury in het Amerikaanse Boston acht een bejaarde ex-maffiabaas van de Cosa Nostra in New England, een regio in het noordoosten van de VS, schuldig aan de moord op een nachtclubeigenaar in 1993. 

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 23-06-2018, 09:56

Er zijn 14 meldingen, waarvan 1 file (2 km)
nederlandseradio.nl