donderdag 04 juni 2020

Geslaagde scholieren hangen massaal vlag uit voor nationale slaagdag
Scholieren hangen donderdag massaal de vlag uit om te vieren dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamens. Normaal gebeurt dit zodra de resultaten van het centraal examen binnen zijn, maar vanwege het wegvallen van deze toetsen is besloten een nationale slaagdag in het leven te roepen.

Podcast | 'Dubbel gevoel bij het weer toelaten van bezoek in verpleeghuizen'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser
De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

Politiechef Amsterdam werd verrast door snelle groei protest op Dam
De korpschef van de Amsterdamse politie, Fred Paauw, werd verrast door de snelle toename van het aantal demonstranten dat maandag op de Dam protesteerden tegen racistisch politiegeweld. De demonstratie was onverantwoord en er zijn fouten gemaakt, erkende Paauw woensdag in het televisieprogramma Op1.

Video | Analyse: 'Uitspraken Rutte over systematisch racisme uitzonderlijk'
Het is een van de eerste keren dat minister-president Mark Rutte zich heeft uitgelaten over het, naar eigen zeggen, systematisch racisme in Nederland. De premier liet zich in de persconferentie van dinsdag uit over de demonstraties die de afgelopen dagen plaatsvonden.

Automobilist (19) aangehouden die terras in Limburgs Gennep opreed
Een automobilist is woensdagavond met zijn auto een terras in het Limburgse Gennep opgereden en na het incident doorgereden. Zes mensen zijn gewond geraakt. De bestuurder, een negentienjarige man uit Ottersum, is door de politie aangehouden in Cuijk.

Liveblog protesten | Barack Obama aan zwarte jongeren: 'Jullie doen er toe'
In de Verenigde Staten zijn al dagenlang protesten aan de gang na de dood van George Floyd. Hij stierf tijdens zijn arrestatie nadat een agent diens knie minutenlang op zijn nek gedrukt hield. In andere landen is het Black Lives Matter-protest ook aangewakkerd. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Rutte: Ook in Nederland is racisme een 'systemisch probleem'
Niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Nederland kent "systemische problemen" met racisme en discriminatie. "Dit is niet alleen een Amerikaans fenomeen", zei premier Mark Rutte dinsdag in reactie op de antiracismedemonstraties.

Antiracismeprotest Rotterdam: Kruisjes op brug bedwingen massa niet
Nadat maandag bij het antiracismeprotest op de Dam in Amsterdam te veel mensen te dicht op elkaar stonden, wilde de organisatie van het protest in Rotterdam er alles aan doen om demonstranten wel op 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dat plan slaagde niet. Kruisjes met stoepkrijt op de Erasmusbrug bleken uiteindelijk niet voldoende om de mensenmassa in bedwang te houden.

Antwoorden op jullie (vakantie)vragen na de persconferentie van Rutte
Kunnen we deze zomer naar Griekenland, mag ik door Zwitserland rijden als ik naar ItaliŽ ga en zijn buitenlandse toeristen welkom in ons land? In dit artikel geven we antwoord op de belangrijkste en meest gestelde vakantievragen die binnenkwamen op ons reactieplatform NUjij na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdagavond.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl