dinsdag 25 februari 2020

Coronavirus duikt op in populaire Oostenrijkse wintersportlocatie Innsbruck
Twee personen in de Oostenrijkse plaats Innsbruck zijn positief getest op het coronavirus, meldt de gouverneur van de deelstaat Tirol dinsdag in een persconferentie. Het gebied rondom de stad is geliefd onder wintersporters en trekt rond deze tijd van het jaar honderden tot duizenden Nederlanders.

RIVM: 'Nog geen reden tot paniek voor toeristen om coronavirus'
Er is nog geen reden tot paniek voor toeristen nu het coronavirus op verschillende toeristische plekken is opgedoken, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut begrijpt dat mensen die recent teruggekomen zijn vanuit hun wintersport of Tenerife zich zorgen maken. "Maar zo lang je geen last hebt van verschijnselen, hoef je je ook geen zorgen te maken over besmetting."

Video | Minister Iran oogt niet fit dag voor positief testen op coronavirus
De Iraanse minister van Volksgezondheid Iraj Harirchi is besmet geraakt met het coronavirus. Dit zijn beelden van een persconferentie waar hij onlangs aanwezig was.

Twee kinderen nog in levensgevaar na verkeersongeval bij Erasmusbrug
Twee kinderen van twaalf en dertien jaar die maandagavond gewond raakten bij een verkeersongeval bij de Erasmusbrug in Rotterdam, verkeren dinsdag nog in levensgevaar. Bij het ongeval raakten alle zes inzittenden van een auto gewond.

78-jarige realityster Tiny Schroeter jaar na haar man Lau overleden
Realityster Tiny Schroeter, die samen met haar man Lau bekend werd door de documentaireserie Nootdorp/Indianendorp is afgelopen donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Haar man overleed iets minder dan een jaar geleden.

In beeld | Koninklijke familie op wintersportvakantie in Lech
De koninklijke familie is op de jaarlijkse wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech. Onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters laten zich fotograferen door de aanwezige persfotografen.

Man opgepakt die filmde hoe Duitser inreed op carnavalsstoet Volkmarsen
De Duitse politie heeft een man opgepakt die maandag filmde hoe een automobilist inreed op een carnavalsstoet in de Duitse plaats Volkmarsen. De Duitser zat niet dronken achter het stuur, melden Duitse openbaar aanklagers dinsdag. Er zijn in totaal 52 mensen gewond geraakt, onder wie 18 kinderen. 35 slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis, sommigen in kritieke toestand.

Egyptische oud-president Hosni Mubarak (91) overleden
Hosni Mubarak, de voormalige president van Egypte, is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden, meldt de Egyptische staatsomroep. Hij stierf op de intensive care van een ziekenhuis, waar hij lag na een operatie van enkele weken geleden.

Politie gaat uit van noodlottig ongeval met carnavalswagen in Meerssen
De politie gaat ervan uit dat het dodelijke ongeval met een carnavalswagen in het Limburgse Meerssen noodlottig is, meldt de politie dinsdag. Het slachtoffer is een 35-jarige man uit Bunde.

Minister Grapperhaus noemt Joodse karikaturen in Aalst antisemitisch
Volgens minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus (CDA) hangt rondom de Joodse karikaturen in de carnavalsoptocht in het Belgische Aalst een zweem van antisemitisme. De bewindsman vindt dat niet in de samenleving passen, zei hij maandag in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 25-02-2020, 16:44

Er zijn 31 meldingen, waarvan 27 files (89 km)
nederlandseradio.nl