maandag 19 augustus 2019

ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december
De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

Temperatuur is grootste vijand van vastzittende speleologen in Poolse grot
De redding van de speleologen die sinds zaterdag vastzitten in een grottenstelsel in het Poolse Tatra-gebergte, gaat mogelijk nog dagen "tot zelfs weken" duren, zo zegt een woordvoerder van het reddingsteam tegen Poolse media. Hij schetst daarbij ook dat de lage temperatuur het grootste gevaar vormt voor de wetenschappers.

Dumoulin vertrekt na acht jaar bij Team Sunweb
Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De twee partijen zijn akkoord over de ontbinding van zijn meerjarige contract, waardoor er na acht jaar een einde komt aan de samenwerking.

Oud-FVD'er Otten richt nieuwe partij op en twee FVD-senatoren gaan mee
Henk Otten, de voormalige FVD-senator die drie weken geleden geroyeerd werd, richt een nieuwe partij op en neemt zeker twee FVD-senatoren mee, zo meldt De Telegraaf maandag.

Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe
Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

Waaghalzen in India steken kolkende rivier over tijdens zware bui
Het noorden van India werd zondag geteisterd door zware regenval. Zeker 28 mensen kwamen om het leven door aan het noodweer gerelateerde incidenten. Dat leek enkele waaghalzen niet te deren toen ze de kolkende rivier Pabbar overstaken.

PAX: Microsofts en Amazons interesse in defensie is 'zeer zorgwekkend'
Microsofts en Amazons interesse in defensietechnologie is "zeer zorgwekkend", stelt vredesorganisatie PAX in een maandag gepubliceerd onderzoek. De organisatie onderzocht hoe bedrijven omgaan met technologie die voor militaire doeleinden gebruikt kan worden.

Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open
De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

Pence wil vicepresident blijven | Scholen regio Zuid beginnen weer
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Vijfduizend mensen geŽvacueerd na bosbranden op Gran Canaria
Door de aanhoudende natuurbrand op het Spaanse eiland Gran Canaria is het aantal mensen dat hun huis of vakantieonderkomen moest ontvluchten volgens de autoriteiten gestegen tot vijfduizend. Er zijn geen gewonden of slachtoffers gevallen.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 19-08-2019, 10:14

Er zijn 8 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl