woensdag 05 augustus 2020

Minstens 73 doden en 3.700 gewonden bij explosie Beiroet
Bij de explosie in de haven van Beiroet zijn dinsdag zeker 73 doden gevallen en 3.700 mensen gewond geraakt. Dit aantal loopt mogelijk nog verder op, omdat veel mensen nog bedolven liggen onder het puin.

Liveblog | Mogelijk 2.700 ton ammoniumnitraat opgeslagen in loods


Overzicht | Wat we tot nu toe weten over de explosie in Beiroet
In de haven van Beiroet vond dinsdag aan het begin van de avond een grote explosie plaats. Dit is wat we tot nu toe weten.

Vijf medewerkers Nederlandse ambassade gewond bij ramp in Beiroet
Door de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn dinsdagmiddag zeker vijf medewerkers van de Nederlandse ambassade gewond geraakt. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van het AD. Een van de personeelsleden is zwaargewond, de andere vier zijn lichtgewond.

Video | Grote vuurbal en schokgolf bij explosie in Beiroet
In de haven van Beiroet vond dinsdag aan het eind van de middag een grote explosie plaats. Door de schokgolf en de explosie zijn in de wijde omtrek ramen gesneuveld.

Ajax werd getroffen door coronavirus: 'Maar niemand is meer besmet'
Dertien mensen bij Ajax zijn besmet geweest met het coronavirus, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Het gaat om spelers en stafleden uit het eerste en tweede elftal van de club uit Amsterdam.

Voorlopig geen boete voor niet dragen mondkapje in Amsterdam en Rotterdam
De gemeentes Amsterdam en Rotterdam voeren per woensdag 5 augustus de lokale mondkapjesplicht in. Toch zullen er voorlopig nog geen boetes worden uitgedeeld. Beide steden willen eerst 'coachend' handhaven en alleen bij excessen optreden.

Liveblog corona | Turkije verscherpt maatregelen na oplaaiing coronavirus


Garanties op vakantievouchers uitgebreid naar heel 2020
Alle vakantievouchers die dit jaar worden uitgegeven vanwege de coronacrisis vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), heeft de organisatie dinsdag besloten. De garantie houdt in dat als een reisbureau dat bij de SGR is aangesloten failliet gaat, de SGR zorgt dat de reiziger de voucher toch nog kan gebruiken of zijn of haar geld terug kan krijgen.

RIVM nuanceert: 'Mijd drukke plekken in Rotterdam (net als in Amsterdam)'
RIVM-epidemioloog Susan van den Hof is deels teruggekomen op haar uitspraak "niet naar Rotterdam te gaan als het niet nodig is" vanwege de vele coronabesmettingen daar. Het blijkt niet om heel de stad te gaan. "Mijd drukke plekken in Rotterdam", nuanceert ze dinsdag in het Radio 1-programma Nieuws & Co.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl