dinsdag 22 oktober 2019

Toeristisch Nederland dringt top 10 binnen van 'landen om te bezoeken'
Nederland is door reisorganisatie Lonely Planet in de top 10 landen geplaatst die toeristen moeten bezoeken in 2020. Wereldwijd zijn er volgens de organisatie zes landen nůg mooier. Het Zuid-Aziatische Bhutan staat bovenaan de lijst, op de voet gevolgd door Engeland en Noord-MacedoniŽ.

Veelbelovende techniek ontdekt om DNA nog preciezer te bewerken
Amerikaanse wetenschappers hebben voor het herschrijven van DNA een manier gevonden die preciezer dan ooit is. In theorie kan 89 procent van de mutaties die genetische ziekten veroorzaken met deze nieuwe techniek aanpast worden.

Lagerhuis-voorzitter: Geen tweede stemming over Brexit-deal op maandag
De Britse Lagerhuis-voorzitter John Bercow heeft maandag de wens van premier Boris Johnson om opnieuw over de Brexit-deal te stemmen niet ingewilligd, omdat deze motie afgelopen zaterdag ook al is voorgelegd aan het parlement. Johnson leed toen een grote nederlaag en stelde de stemming over het akkoord uit.

Waarom Canadese 'golden boy' Trudeau in zwaar weer zit
In Canada zijn er maandag parlementsverkiezingen. Justin Trudeau, de leider van de Liberal Party, is sinds 2015 premier van het land. Voor veel linkse partijen in de wereld was hij een inspiratiebron. Maar door een reeks schandalen is de 'golden boy' van de progressieve politiek in zwaar weer terecht gekomen. Zijn herverkiezing is onzeker geworden.

Kwartet uit succesploeg Ajax, Van Dijk en Wijnaldum in race voor Gouden Bal
Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum behoren tot de genomineerden voor de Gouden Bal. Het Franse tijdschrift France Football maakte maandagavond de dertig genomineerden bekend voor de prestigieuze prijs voor wereldvoetballer van het jaar.

Coalitievorming door IsraŽlische premier Netanyahu mislukt
Het is de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu niet gelukt om een nieuwe regering te vormen, meldt hij maandag. Hiermee overhandigt zijn partij Likud het mandaat weer aan president Reuven Rivlin.

Ziggo-storing vast internet en vaste telefonie verholpen
De storing waar Ziggo-gebruikers van vast internet en vaste telefonie urenlang mee kampten, is opgelost, laat een woordvoerder van de provider maandagavond aan NU.nl weten. De regio's Amersfoort, Breda, Den Haag en Eindhoven werden maandag getroffen door de storing.

Weggestuurde politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus wegens laster
De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte gedaan tegen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wegens smaad en laster, zegt haar juridisch adviseur Karim Aachboun maandag tegen de NOS.

Vier farmaceuten treffen miljoenenschikking in opiatencrisis VS
Vier grote farmaceutische bedrijven hebben op het laatste moment een schikking van 260 miljoen euro getroffen vanwege hun rol in de opiatencrisis in de Verenigde Staten. Daardoor gaat de eerste federale rechtszaak over dit onderwerp niet van start.

Drie verdachten opgepakt voor inrijden op terras in Deventer
De politie heeft inmiddels drie mensen aangehouden in het onderzoek naar wie afgelopen zondag met een auto op een terras in Deventer inreed.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 22-10-2019, 01:01

Er zijn 10 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl