12 juli 2020

Nijmegen verbiedt per direct demonstraties met tractoren
Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft per direct een verbod ingesteld op het demonstreren met landbouwvoertuigen in Nijmegen.

Duizenden IsraŽliŽrs demonstreren tegen coronabeleid van Netanyahu
Duizenden mensen zijn naar schatting zaterdagavond de straat opgegaan in Tel Aviv om te demonstreren tegen het coronabeleid van de regering. Een tweede opleving in het aantal besmettingen in het land, heeft ertoe geleid dat een deel van de eerder versoepelde coronamaatregelen weer zijn ingevoerd.

Video | Mensen vluchten voor naderende modderstroom in India
Inwoners van het Indiase Itanagar moesten donderdag rennen voor hun leven toen ze opeens een modderstroom op hen af zagen komen. Zeker drie mensen kwamen om het leven.

Liveblog corona | Trump voor het eerst gespot met een mondkapje


Achttien arrestaties bij grote anticorruptiedemonstraties in Bulgarije
De Bulgaarse politie heeft achttien mensen aangehouden bij grote anticorruptiedemonstraties in hoofdstad Sofia. Het kwam dit weekend tot rellen tussen voor- en tegenstanders van de Bulgaarse regering.

Tweede stemronde nodig voor CDA-lijsttrekkersverkiezing, Keijzer valt af
De eerste stemronde voor de verkiezing van de nieuwe lijsttrekker van het CDA heeft nog geen definitieve winnaar opgeleverd. Daarom komt er een tweede ronde tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen: Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. Mona Keijzer is afgevallen.

Twee Nederlanders omgekomen bij crash met zweefvliegtuigen in Duitsland
Bij een crash met twee zweefvliegtuigen zijn zaterdagmiddag de twee Nederlandse piloten om het leven gekomen. De vliegtuigen kwamen neer nabij DŁlmen in het Duitse MŁnsterland, net over de grens.

Mannen krijgen boete voor racistische commentaren tijdens Keti Koti
De rechtbank in Amsterdam heeft twee mannen van 41 en 49 jaar veroordeeld tot boetes van honderden euro's vanwege racistische beledigingen tijdens de herdenking van de afschaffing van de slavernij, Keti Koti. De rechter oordeelde dat het zeer ernstige en onnodige grievende beledigingen waren en dat het moment van de opmerkingen zeer ongepast was.

'Portugese politie zocht in putten naar lichaam Madeleine McCann'
De Portugese politie heeft in putten in de Algarve gezocht naar het lichaam van de vermiste Britse peuter Madeleine McCann. De zoektocht vond volgens Portugese media onder meer plaats in Vila do Bispo, op zo'n twintig minuten rijden van Praia da Luz, waar het meisje in 2007 verdween.

Rutte: 'Genocide Srebrenica nooit een afgesloten hoofdstuk'
De val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide zullen nooit een afgesloten hoofdstuk zijn. Dat zei premier Mark Rutte zaterdag in een videoboodschap bij de Srebrenica-herdenking in de Bosnische stad Potocari.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl