woensdag 26 juni 2019

NS betaalt tientallen miljoenen aan slachtoffers van transporten Holocaust
Joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn getransporteerd naar vernietigingskampen krijgen van de NS een tegemoetkoming van 15.000 euro. In totaal gaat het volgens de NS om een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro's.

Hof Polen: Drukkerij mag weigeren om lhbt-posters te printen
Een Poolse drukkerij staat in zijn recht om te weigeren posters te maken voor een lhbt-organisatie, omdat dit tegen het geloof van werknemers indruist. Dat heeft het constitutionele hof van Polen woensdag bepaald.

Rederij betaalt ruim 3 miljoen euro aan claims na containerramp
Rederij MSC gaat over tot het betalen van de 3,35 miljoen euro die het Rijk, natuurbeheerders en gemeenten hebben geclaimd nadat 342 containers overboord sloegen.

Zware avondspits rond Amsterdam, A12 bij Gouda dicht door bermbrand
Door ongelukken op wegen rond Amsterdam is het verkeer rond de hoofdstad in avondspits op belangrijke plekken helemaal vastgelopen. De problemen waren rond 19.00 uur verholpen. Wel frustreert een bermbrand nog het verkeer op de A12 bij Bodegraven.

Opluchting bij Salo Muller na jarenlange strijd om schadevergoeding van NS
Jarenlang streed Salo Muller (83) voor een schadevergoeding van de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor Holocaust-slachtoffers of nabestaanden daarvan. Het kostte veel moeite, maar woensdag bleek het niet voor niets te zijn geweest. De NS komt slachtoffers of nabestaanden tegemoet met een bedrag van maximaal 15.000 euro.

Amerikaanse politie deelt beelden van baby gevonden in plastic zak
De Amerikaanse politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van de vondst van een achtergelaten baby. Met het delen van de beelden hopen ze de moeder te vinden. De baby werd 6 juni per toeval ontdekt in een plastic zak, achtergelaten in een bos. Het meisje heeft de naam India gekregen en maakt het naar omstandigheden goed.

Verdachten opgepakt voor ingenieuze miljoenendiefstal van boeken
De autoriteiten van Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en Italië hebben vijftien verdachten opgepakt voor het stelen van 260 zeer waardevolle boeken in januari 2017. De Roemenen zouden via het plafond van een opslagplaats in het Britse Feltham in totaal voor meer dan 2 miljoen euro aan boeken hebben buitgemaakt, meldt Eurojust.

Pieter Klok volgt Philippe Remarque op als hoofdredacteur de Volkskrant
Pieter Klok volgt Philippe Remarque op als hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij begint op 1 september aan zijn nieuwe baan.

100.000 Nederlanders kunnen dit jaar last hebben van eikenprocessierups
Tussen de 60.000 en 100.000 mensen in Nederland zullen deze zomer last hebben van de eikenprocessierups. Hiermee wordt voor het eerst in twee decennia het niveau van 1996 en 1997 weer bereikt, toen Nederland zich bewust werd van de problemen met de rups.

Prinses Alexia veertien jaar geworden
Prinses Alexia mag woensdag veertien kaarsjes op haar verjaardagstaart uitblazen. De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert haar grote dag zoals gewoonlijk in de privésfeer.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 26-06-2019, 20:19

Er zijn 19 meldingen, waarvan 3 files (19 km)
nederlandseradio.nl