zaterdag 16 februari 2019

Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Stone contact had met WikiLeaks
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd een adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, stond in contact met WikiLeaks ten tijde van de verkiezingscampagne van Trump in 2016. Speciaal aanklager Robert Mueller zegt bewijzen te hebben dat Stone met WikiLeaks sprak om duizenden gestolen interne e-mails van de Democratische Partij openbaar te maken.

Nigeria stelt presidentsverkiezingen met week uit na gewelddadige moorden
Nigeria heeft de presidentsverkiezingen vlak voordat de stembussen zouden opengaan met een week uitgesteld. De beslissing valt op dezelfde dag dat het Afrikaanse land werd opgeschrikt door gewelddadige moordpartijen.

Speciaal aanklager wil lange celstraf voor Manafort wegens belastingfraude
Paul Manafort, de oud-campagnechef van de Amerikaanse president Donald Trump, moet 19,5 tot 24,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Dat vindt speciaal aanklager Robert Mueller.

Zes doden nadat schutter vuur opent in fabriek Amerikaanse stad Aurora
Bij een schietpartij in Aurora, in de Amerikaanse staat Illinois, zijn zes doden en meerdere gewonden gevallen. Een man begon vrijdag te schieten in een fabriek.

Brandweer bestrijdt tientallen bosbranden in Chili
Chileense brandweermannen bestreden vrijdag zo?n 30 bosbranden. Veel Chilenen zijn hun huis kwijt en moesten geŽvacueerd worden. Zeker twee mensen zijn door de branden omgekomen.

Hoogste generaal VS: 'Niet eens met Trumps besluit over vertrek uit SyriŽ'
Generaal Joseph Votel is het niet eens met het besluit van president Donald Trump om de Amerikaanse troepen uit SyriŽ terug te halen. Hij is de hoogste Amerikaanse militaire bevelhebber in het Midden-Oosten.

Mogelijk zeventig personen zitten vast na onderlopen mijnen in Zimbabwe
Zestig tot zeventig mijnwerkers zitten vast in twee ondergelopen mijnen in de buurt van de Zimbabwaanse stad Kadoma, meldt minister July Moyo vrijdag. De autoriteiten denken dat de personen mogelijk om het leven zijn gekomen.

Aantal kinderen dat langdurig niet naar school gaat gestegen
Het aantal kinderen dat langdurig niet naar school gaat is vorig jaar gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het ministerie van Onderwijs heeft met betrokken partijen afgesproken dat volgend jaar geen enkel kind meer langer dan drie maanden thuis mag zitten, maar minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) erkent nu dat dit niet gaat lukken.

OM: 'Holleeder bewandelde weg waarbij de dood genadeloos toesloeg'
Willem Holleeder heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een leven geleid waarin hij mensen die hem in de weg stonden heeft laten liquideren. Dat werd donderdag bepleit op de tweede dag van het requisitoir.

Trump kondigt definitief noodtoestand af voor bouw van grensmuur
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur Nederlandse tijd in een persconferentie officieel de noodtoestand in de Verenigde Staten uitgeroepen om de financiering voor de grensmuur bij Mexico af te dwingen.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 16-02-2019, 04:35

Er zijn 3 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl