woensdag 24 juli 2019

Tropische dag met mogelijk wederom gebroken warmterecords
Nederland staat opnieuw een tropische dag te wachten. Het kwik loopt waarschijnlijk in het hele land op tot boven de 30 graden. De kans is dan ook groot dat er net als dinsdag warmterecords sneuvelen.

Tour dag 17: 'Kruijswijk moet op slotklim op Alaphilippe letten'
We zijn aangekomen bij etappe nummer zeventien in de Tour de France. Woensdag ligt er op 10 kilometer van de finish een heuvel waarop geletruidrager Julian Alaphilippe heel sterk zou kunnen zijn. Het is voor nummer drie Steven Kruijswijk zaak dat hij de Fransman goed in de gaten houdt. Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter blikken vooruit op de etappe naar Gap.

Amerikaanse justitie start groot kartelonderzoek naar techsector
Het Amerikaanse ministerie van Justitie begint een kartelonderzoek naar grote technologiebedrijven in de Verenigde Staten. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen en werd niet lang daarna bevestigd door het ministerie.

Voormalig zakenpartner veiligheidsadviseur Flynn schuldig in lobbyzaak
Een voormalige zakenpartner van Michael Flynn, de eerste nationale veiligheidsadviseur van de regering-Trump, is schuldig bevonden aan illegale lobbypraktijken.

PSV buigt in slotfase achterstand om in kleine zege op Basel in voorronde CL
PSV heeft de heenwedstrijd tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League dinsdag met 3-2 gewonnen. Treffers van Sam Lammers en Donyell Malen in de slotfase brachten de Eindhovenaren de zege.

80 procent ouderen niet bewust van invloed hitte op werking medicatie
80 procent van de ouderen die medicijnen gebruiken, zijn zich niet bewust van de invloed van hitte op de werking van hun medicatie. Dit blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.

Twee vermist gewaande tieners nu moordverdachten in Canada
Twee Canadese tieners worden verdacht van de moord op een 24-jarige Amerikaanse, haar 23-jarige Australische vriend en een nog onbekende man, schrijft The Guardian. Aanvankelijk onderzocht de politie nog de verdwijning van de twee tieners.

Klimaatverandering ontregelt winterslaap en voortplanting van dieren
Een grote groep dieren kan zich niet snel genoeg aanpassen aan het veranderende klimaat. Daardoor komen soorten met een grote populatie, zoals mussen, eksters en herten, in de problemen. De winterslaap, migratie en voortplanting van deze dieren worden ontregeld door de veranderende omstandigheden.

De spanningen in de Straat van Hormuz opgesomd in vijf punten
Na verschillende incidenten in de Straat van Hormuz zijn de spanningen tussen Iran en het Westen flink opgelopen. Meerdere olietankers zijn gesaboteerd en drones zijn uit de lucht geschoten. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk overwegen om in te grijpen in het zeegebied bij Iran. NU.nl zet in vijf punten op een rij wat je moet weten over het conflict.

Warmste 23 juli ooit gemeten, woensdag plaatselijk 39 graden
Dinsdag is officieel de warmste 23 juli ooit gemeten in Nederland. Om 17.50 uur was het in De Bilt 31,7 graden, waarmee het oude warmterecord uit 2013 met 0,1 graad is gebroken, meldt Weerplaza. Woensdag wordt het nog heter en is de kans op 39 graden inmiddels groot.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 24-07-2019, 04:42

Er zijn 7 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl