maandag 28 september 2020

'Trump betaalde tien van afgelopen vijftien jaar geen inkomstenbelasting'
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de afgelopen vijftien jaar zeker tien jaar geen inkomstenbelasting betaald, dat blijkt uit zijn belastingaangifte die The New York Times in handen heeft gekregen.

Koeman kent uitstekende start bij Barcelona met ruime zege op Villarreal
Ronald Koeman is zondagavond uitstekend begonnen aan zijn klus als trainer van FC Barcelona. De Spaanse topclub won de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de Nederlander met liefst 4-0 van Villarreal.

Rode Kruis: Burgerslachtoffers bij conflict tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan
Bij het opgelaaide geweld tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan om de afgescheiden regio Nagorno-Karabach zijn zondag ook burgerslachtoffers gevallen. Dat stelt het Internationaal Comitť van het Rode Kruis (ICRC). De regering van de niet-internationaal erkende regio Nagorno-Karabach zegt dat bij geweld door Azerbeidzjaanse troepen ten minste zestien soldaten zijn gedood en nog eens honderden mensen zijn verwond.

Liveblog corona | Nederlandse reizigers weer welkom in Suriname


Bijna drieduizend nieuwe positieve coronatests in Nederland
De GGD's meldden de afgelopen 24 uur 2.999 nieuwe positieve coronatests aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het etmaal daarvoor waren dat er 2.713.

Vijf vragen over het proces-Nicky Verstappen
Na twee jaar aan tussentijdse zittingen begint maandag de langverwachte inhoudelijke behandeling in de zaak tegen Jos B. Hij wordt vervolgd voor het misbruiken en doden van de elfjarige Nicky Verstappen in augustus 1998. Vijf vragen (en antwoorden) zodat je de zitting goed kunt volgen.

Video | Waarom er altijd zoveel te doen is om opperrechters in de VS
Sinds de dood van opperrechter Ruth Bader Ginsburg is er in de VS veel te doen over haar opvolging en wanneer die zou moeten plaatsvinden. De hoogste rechters in de VS krijgen vrijwel altijd te maken met grote media- en publieksaandacht.

Rookontwikkeling bij garage verraadt drugslab in Rotterdam
De politie heeft in Rotterdam-Noord een drugslab aangetroffen na een melding over rookontwikkeling bij een garage op de Soetendaalsekade. Agenten hebben een 23-jarige man aangehouden, schrijft de politie.

Wat je moet weten over het oplaaiende conflict in Nagorno-Karabach
Dit weekend laaide voor de tweede keer dit jaar het conflict op tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjan over de afgescheiden regio Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan claimt de herovering van verschillende gebieden en ArmeniŽ maakt melding van meerdere doden en heeft de mannelijke bevolking gemobiliseerd. De vrees groeit over een nieuwe oorlog in het gebied. Vier dingen die je moet weten.

PSV begaat bij Heracles Almelo eerste misstap van Eredivisie-seizoen
PSV heeft zondag voor het eerst dit Eredivisie-seizoen punten verspeeld. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam op bezoek bij Heracles Almelo niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
nederlandseradio.nl