woensdag 23 augustus 2017

Gevonden romp is van verdwenen Zweedse journalist
De romp die maandagavond is gevonden op een oever van het Deense eiland Amager aan de Sont is van de verdwenen Zweedse journalist Kim Wall. Dat heeft de Deense politie bevestigd op basis van DNA-onderzoek.

Man voor vierde keer aangehouden na afknippen van haren vrouw
Een 23-jarige man uit Helmond is dinsdag aangehouden op verdenking van het afknippen van een deel van het haar van een jonge vrouw in de trein van Eindhoven naar Venlo. De man is al drie keer eerder aangehouden voor het afknippen van haar of een poging daartoe.

'Meer dan dertig doden door luchtaanval bij hoofdstad Jemen'
Zeker 35 mensen zijn omgekomen door een luchtaanval ten noorden van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Zeker dertien mensen zouden ernstig gewond zijn geraakt.

'Nederlandse bedrijven verkopen graniet uit steengroeven met kinderarbeid'
Drie Nederlandse bedrijven hebben graniet verkocht dat afkomstig is uit steengroeven in India waar sprake is van kinderarbeid en of schuldslavernij. 

Meerdere ongelukken veroorzaken verkeersproblemen op zuidelijke snelwegen
Meerdere ongelukken zorgen woensdagochtend voor verkeersproblemen op snelwegen in het zuiden van het land. Zowel de A58 als de A67 zijn gedeeltelijk afgesloten, wat heeft geleid tot flinke files en lange vertragingen.

Trump verwijt media verkeerde interpretatie van uitspraken na Charlottesville
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdagavond (lokale tijd) in een toespraak in Arizona uitgehaald naar de media. Hij legt de schuld van de discussies over de gebeurtenissen in Charlottesville bij journalisten die zijn woorden verkeerd zouden hebben weergegeven.

Video: Traangas afgevuurd op demonstranten na speech Trump in Phoenix
De politie in Phoenix vuurde traangas af op demonstranten nadat Trump in de buurt een toespraak had gehouden. 

Leider Noord-Korea wil verbetering van motoren en koppen van raketten
Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, heeft zijn militaire fabrieken opdracht gegeven betere koppen en motoren voor zijn raketten te bouwen. Dat hebben de Noord-Koreaanse staatsmedia woensdag bekendgemaakt.

VN-chef waarschuwt voor genocide in Centraal-Afrikaanse Republiek
In de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) tekenen zich "de eerste waarschuwingstekenen voor genocide" af. Dat heeft VN-noodhulpcoŲrdinator Stephen O'Brien woensdag gezegd na een bezoek aan het land. In de CAR is sinds 2013 sprake van wijdverbreid sektarisch geweld.

Gevluchte hoofdaanklager Venezuela naar BraziliŽ
De voormalig procureur-generaal van Venezuela, Luisa Ortega, is doorgereisd naar BraziliŽ. Dat heeft de Colombiaanse immigratiedienst dinsdag bekendgemaakt. Ortega is een vooraanstaande tegenstander van president Nicolas Maduro.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 23-08-2017, 12:01

Er zijn 22 meldingen, waarvan 5 files (39 km)
nederlandseradio.nl