dinsdag 17 oktober 2017

Opnieuw woningen in Friesland ontruimd na plofkraak in Bakkeveen
In het Friese Bakkeveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag tien woningen ontruimd na een plofkraak. Het is de tweede nacht op rij dat mensen in Friesland hun huis uit moeten om explosiegevaar.

Zilveren Kruis doet onderzoek naar mogelijke fraude in wijkverpleging
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis doet onderzoek naar 86 gevallen van mogelijke fraude in de wijkverpleging. Daarmee is zo'n 50 miljoen euro gemoeid. Een woordvoerder van de zorgverzekeraar bevestigde dinsdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

Video: Demonstranten in Kenia stichten brand en gooien met stenen
Protesten in Kenia laaiden weer op na het terugtrekken van oppositiekandidaat Odinga. Hij trok zich terug van hernieuwde verkiezingen die op 26 oktober plaatsvinden. De demonstranten gooiden met stenen en stichtten brand in de stad Kisumu.

'Tekort aan mankracht en financiŽle middelen bij Landelijke Eenheid'
De Landelijke Eenheid van de politie heeft een tekort aan financiŽle middelen en mankracht, en daardoor kan de opvolger van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn werk maar onvoldoende uitvoeren. Dat zegt voorzitter van de ondernemingsraad Richard Bronswijk dinsdag.

Beluister de podcast: Nieuw soort speculaas en een 3D-geprinte fietsersbrug
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de eerste 3D-geprinte fietsersbrug ter wereld en bellen we met Henk Schiffmacher over een nieuw soort speculaas.

Achtergrond: Deze vijf dingen moet je weten over Feyenoord-Shakhtar
Feyenoord speelt dinsdagavond tegen Shakhtar Donetsk zijn derde groepsduel in de Champions League. Deze vijf dingen moet je weten over de wedstrijd in De Kuip

Tientallen doden door raketaanvallen op kampen Islamitische Staat in Jemen
Bij Amerikaanse raketaanvallen in Jemen zijn maandag tientallen strijders van Islamitische Staat (IS) om het leven gekomen. 

Twee Catalaanse separatistenleiders op last van rechter gearresteerd
Het Spaanse hooggerechtshof heeft de detentie gelast van de leiders van twee Catalaanse afscheidingsbewegingen. Hun is opruiing ten laste gelegd en ze blijven gedurende het onderzoek in hechtenis.

Onvolkomenheden bij berekening geluidshinder luchthaven Lelystad
Voor de geluidsberekening in het milieueffectrapport (MER) voor luchthaven Lelystad is gebruikgemaakt van enkele verkeerde aannames. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

Dodental door branden in Portugal stijgt
Zeker 36 mensen zijn de afgelopen dagen in Portugal om het leven gekomen door natuurbranden in het midden en noorden van het land.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 17-10-2017, 09:28

Er zijn 14 meldingen, waarvan 6 files (23 km)
nederlandseradio.nl