25 februari 2018

Defensie gaat onderzoek doen naar verspreiding informatie zaak Kroon
Minister Ank Bijleveld van Defensie gaat onderzoek doen naar het lekken van staatsgeheimen in de zaak rond militair Marco Kroon. "Intern gaan we kijken wie er iets naar buiten heeft gebracht'', zegt de minister in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Groot alarm in Britse stad Leicester na grote explosie
De Britse politie heeft zondagavond groot alarm geslagen nadat er een grote explosie heeft plaatsgevonden in een winkel in het centrum van de Britse stad Leicester. Het is nog onduidelijk wat er exact aan de hand is.

Huldiging OlympiŽrs en Oranjes poseren in Lech
Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 februari 2018.

Ruim honderd meisjes vermist na aanval Boko Haram op school
Na een aanval op een school in Nigeria door vermoedelijke leden van Boko Haram zijn 110 meisjes vermist. Dat zei het ministerie van Informatie zondag. 

Bart Ramselaar: 'Het kampioenschap is nog niet binnen voor PSV'
De topper tussen Feyenoord en PSV eindigde zondagmiddag in een overwinning voor de Eindhovenaren. PSV-middenvelder Bart Ramselaar en Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden reageren na de wedstrijd.

Boswachter Oostvaardersplassen bedreigd vanwege situatie dieren in gebied
Een boswachter van Staatsbosbeheer die werkt in natuurgebied de Oostvaardersplassen, is telefonisch bedreigd. Hij heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. De man is zaterdagavond een paar keer door dezelfde persoon gebeld die erg boos was over het welzijn van de dieren in het natuurgebied. 

Japanse politie vindt afgehakt hoofd in verblijf Amerikaanse toerist
De Japanse politie heeft een Amerikaanse toerist voor verhoor meegenomen, nadat in zijn vakantieverblijf een afgehakt hoofd was gevonden. De politie vermoedt dat het om het hoofd van een Japanse vrouw gaat die in het gezelschap van de Amerikaan was gezien en later als vermist is opgegeven.

Frankrijk heeft sinds begin van dit jaar twee aanslagen verijdeld
Frankrijk heeft sinds begin 2018 twee aanslagen verijdeld. De daders zouden de aanslagen hebben willen plegen tijdens een groot sportevenement en op legerpersoneel.

Zestien vrouwen krijgen in Irak doodstraf voor betrokkenheid bij IS
Een Iraakse rechtbank heeft zestien vrouwen tot de doodstraf veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij terreurgroep Islamitische Staat (IS). De vrouwen hebben volgens de rechtbank toegegeven dat ze onderdeel waren van IS. 

Noord-Korea bereid gesprekken te voeren met Verenigde Staten
Noord-Korea heeft zondag gezegd bereid te zijn gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over de onderlinge relaties. Dat bleek tijdens een bezoek van een Noord-Koreaanse delegatie aan Zuid-Korea op de sluitingsdag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang 

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 25-02-2018, 22:45

Er zijn 3 meldingen (geen file)
nederlandseradio.nl