dinsdag 24 april 2018

Motief bestuurder busje dat inreed op voetgangers Toronto nog onduidelijk
Het motief van de man die maandag inreed op voetgangers in de Canadese stad Toronto is nog steeds onduidelijk. Tien mensen kwamen bij het incident om het leven en daarnaast raakten vijftien mensen gewond.

Kabinet steekt 50 miljoen euro in aanpak gevaarlijke bermen N-wegen
Het kabinet steekt 50 miljoen euro in het veiliger maken van gevaarlijke N-wegen buiten de bebouwde kom. Hiermee moet het aantal dodelijke verkeersongelukken op deze wegen worden teruggebracht.

'Geloofwaardigheid kabinet op het spel door memo's dividendbelasting'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Zeker achttien doden bij brand in karaokebar Chinese stad Qinyuan
Bij een brand in een karaokebar in de Zuid-Chinese stad Qingyuan zijn dinsdag zeker achttien mensen omgekomen en vijf gewonden gevallen. 

'Oud-wielrenner Karsten Kroon gebruikte doping'
Voormalig wielrenner Karsten Kroon zou tijdens zijn carrière doping hebben gebruikt. De geboren Drent was in het begin van deze eeuw een specialist in eendagskoersen en heeft als belangrijkste overwinning een etappe in de Tour de France van 2002 op zijn naam staan.

Oud-president VS George H.W. Bush (93) opgenomen in ziekenhuis
De voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush (93) is zondag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij een infectie heeft opgelopen.

Eerste beelden van zoon prins William en Kate Middleton
Prins William en Kate Middleton hebben maandag hun pasgeboren zoon getoond aan de buitenwereld buiten het ziekenhuis in Londen. Het is hun derde kind. Dagenlang houden journalisten en fans de wacht bij het ziekenhuis om een glimp van de baby te zien. De naam van de zoon wordt traditiegetrouw over enkele dagen bekendgemaakt.

Ontslagen Amsterdamse politiechef ontkent geld te hebben verduisterd
De ontslagen Amsterdamse politiechef Ad Smit ontkent dat hij structureel dure etentjes, kaartjes voor wedstrijden van Ajax en concertkaartjes met geld van de politie voor eigen voordeel kocht. Volgens Smit kocht hij de kaartjes voor relaties van de politie.

Drie kwart geregistreerde Poolse migranten wil in Nederland blijven
Drie kwart van de Poolse migranten die sinds 2004 zijn bijgeschreven in het bevolkingsregister denken over vijf jaar nog in Nederland te wonen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar de positie van Poolse migranten in ons land.

Translink stopt proef met mobiel inchecken bij openbaar vervoer
Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, trekt op 15 juni de stekker uit OV-chip mobiel, de dienst waarmee gebruikers met hun Android-telefoon konden inchecken in het openbaar vervoer.

Je luistert naar:
Facebook Twitter Twitter
News internetradio app voor Android News internetradio app voor iPhone
Beluister ons live:
Mediaplayer iTunes Media player (IE only) Quicktime Realplayer Winamp
Hoe werkt het?
Video livestream:
Video livestream
 
Weersverwachting
Nederland
Weeronline.nl - Meer weer in Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
 Verkeersinformatie
 24-04-2018, 08:50

Er zijn 48 meldingen, waarvan 31 files (120 km)
nederlandseradio.nl